Nettleseren din klarer ikke � spille av dette elementet. Du kan klikke for � laste ned nyeste versjon av macromedia flash.
   

AaFK og Aagk sammen om å aktivisere vårt nærmiljø :)

I går, 4.mai, innledet Ålesund Fotballklubb og Ålesund Golfklubb et samarbeid som vi håper skal være med på å øke oppmerksomheten rundt golfsporten på Sunnmøre. 
Slår et slag for å aktivisere flere
 
Aalesunds Fotballklubb (AaFK) og Ålesund Golfklubb (ÅGK) innleder nå et samarbeid der hensikten er å kunne aktivisere flere, både gamle og unge. Vi har registrert at det er økende innaktivitet i vårt samfunn og dette ønsker vi å gjøre noe med.
 
Vi er kommet til at vi i fellesskap ønsker å benytte det velsmurte apparatet og det store publikum som AaFK har til å presentere det som for mange vil være en ny idrett, golf. Derfor vil det på AaFKs hjemmekamper fra og med 9. mai bli vist en videosnutt for publikum og gitt en smakebit på hva golf egentlig er. AaFKs hjemmepublikum vil bli invitert til å delta og en del vil motta gratis kurs i det som nå heter "Veien til golf", tidligere kjent som "Grønt kort".
 
På Solnør golfbane, den eneste 18-hullsbanen mellom Bergen og Trondheim, blir AaFK sponsor av hull nummer 12. Det er et såkalt par 3-hull med en lengde på 125 meter. Alle som i løpet av sesongen greier "hole-in-one" på dette hullet blir vinner 2 VIP-billetter til en av AaFKs hjemmekamper på Color Line Stadion. Ålesund Golfklubb legger også tilrette for at AaFKs eliteseriespillere skal kunne spille golf, enten ved Moa Golfsenter eller Solnør Golfbane når de måtte ønske det. Det kan opplyses at flere av klubbens fotballspillere allerede er meget habile golfspillere.
 
Det er på det rene at golfsporten er i ferd med å bre seg til alle deler av Sunnmøre. Antallet registrerte golfspillere i klubbene på Sunnmøre teller nå over 2.500 og dette tallet er stigende. Stadig flere har oppdaget at golf er velegnet for alle aldersgrupper enten det dreier seg om konkurranse, hygge eller rekreasjon. Handikapsystemet i golf er genialt og medfører at en fersk golfspillere utmerket godt kan beseire en som er mer erfaren. Men golf er ikke bare konkurranse, men er en idrett for alle aldersgrupper.
 

Ålesund Golfklubb var gjennom en tøff periode høsten 2008, der konkursspøkelset hang over Solnør. Imidlertid fikk en på plass en emisjon på NOK 2,1 mill og med en ny driftsform ble resultatet for 2009 et overskudd på over NOK 700.000. Bak dette resultatet ligger det en erkjennelse at ÅGK er en dugnadsklubb og mange medlemmer legger ned veldig mange dugnadstimer i løpet av året.

I januar 2010 overtok ÅGK golfanlegget på Moa og det er utarbeidet planer for å lage det til et flott treningssted, med en 9-hulls pitch & putt-bane. Dette vil være en glimrende arena både for nybegynnere og de mer erfarne som har behov for trening på nærspill.

Antall medlemmer i ÅGK er nå med overtakelsen på Moa rundt 1.500 og med det er ÅGK blant de største idrettslagene i fylket.
 

Fra 1.mai 2010 har ÅGK ansatt Anja Solevågseide i en ny stilling som klubbsekretær, og hun vil bl.a være ansvarlig for tett kontakt med media.

 

Kjell Slinning, AaFK                                                                    Steinar Henden, ÅGK

 

Tilbake

 
footer